مشاوره طلاق

مشاوره طلاق

مشاوره طلاق

طلاق در همه اعصار و جوامع امری نکوهیده و ناپسند بوده و یکی از آسیب‌های جدی و مخرب اجتماعی است و همه ساله شاهد افزایش سریع آن در همه جای دنیا می باشیم .نرخ طلاق از ۶۰ درصد در کشورهای پیشرفته و حدود ۴۰ درصد ایران است که شاهد نوساناتی در شهرهای مختلف و نواحی مختلف یک شهر نیز می باشیم.علاوه بر آسیبی که به بدنه اجتماع وارد میکند صدمات زیادی به شخصیت و عواطف اعضا خانواده نیز وارد می کند.تصمیم گیری برای قطع رابطه خانوادگی یکی از سخت ترین و پر استرس ترین چالش های زندگی است که افراد نیاز مبرمی به گرفتن مشاوره دارند.در مشاوره طلاق روانشناس با کمک مراجع همه جوانب را بررسی میکند و راههایی با کمترین خسارت روانشناختی را پیدا می کنند.جلسات مشاوره طلاق معمولاً به صورت فردی،زوجی و خانوادگی در چند جلسه برگزار میشود.این جلسات ممکن است قبل از طلاق برای آماده سازی افراد خانواده و بعد از وقوع طلاق برای سازگاری عاطفی و روحی روانی برای کاهش آسیب ها انجام بپذیرد. یک مشاور طلاق آموزش دیده در زمینه خانواده و با تجربه میتواند بهترین انتخاب شما باشد.

 مطلب پیشنهادی : مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره طلاق چیست؟

مشاوره طلاق یک نوع روابط درمانی است که برای زوج های متاهل که در آستانه جدایی هستند یا بعد از جدایی دائمی توسط دادگاه و مشاوران خانواده در نظر گرفته می شود . همچنین مشاوره طلاق که به آن طلاق درمانی یا میا نجیگری طلاق نیز گفته می شود، نوعی مشاوره است که به طور خاص برای کمک به افراد و خانواده ها طراحی شده است تا چالش های عاطفی، روانی و عملی مرتبط با طلاق یا جدایی را بررسی کنند. هدف آن ارائه پشتیبانی، راهنمایی و ابزارهایی برای مقابله با پیچیدگی های پایان دادن به ازدواج و سازگاری با زندگی پس از طلاق است. مشاوره طلاق محیطی امن و بدون قضاوت را برای افراد فراهم می کند تا احساسات خود را بیان کنند، احساسات خود را پردازش کنند و با استرس، غم و اندوه و عدم اطمینانی که اغلب همراه با طلاق است کنار بیایند. مشاوره طلاق بر بهبود ارتباطات بین شرکای طلاق و توسعه راهبردهای موثر والدین مشترک، به ویژه زمانی که فرزندان درگیر هستند، تمرکز دارد تا تأثیر طلاق بر خانواده را به حداقل برساند. مشاوره طلاق به زوج ‌ها کمک می‌کند تا در تعارضات، مذاکره و توافق ‌نامه‌ های قابل قبول در مورد مسائلی مانند حضانت فرزند، ملاقات و مسائل مالی دست یابند.

علت مراجعه به مشاوره طلاق

مراجعه به مشاوره طلاق به دلایل مختلفی می تواند مفید باشد، زیرا در طول فرآیند چالش برانگیز طلاق، حمایت و راهنمایی ارزشمندی را ارائه می دهد. در اینجا چند دلیل قانع کننده برای در نظر گرفتن مشاوره طلاق آورده شده است.

حمایت عاطفی:  طلاق می تواند از نظر عاطفی آزاردهنده باشد، و مشاوره فضای امن و حمایتی را برای بیان احساسات، پردازش احساسات و دریافت اعتبار و همدلی ارائه می دهد.

حل تعارض:  مشاوره طلاق می تواند بحث های سازنده و حل تعارض را تسهیل کند و به زوج ها کمک کند تا روند طلاق را با خصومت کمتر و همکاری بیشتر طی کنند.

راهنمای حقوقی و مالی:  مشاوران می توانند توصیه های عملی در مورد بررسی جنبه های حقوقی و مالی طلاق ارائه دهند و به افراد در تصمیم گیری آگاهانه و درک حقوق و مسئولیت های خود کمک کنند.

رشد و سازگاری شخصی : مشاوره از افراد در بازسازی عزت نفس، تعیین اهداف جدید زندگی، و سازگاری با تغییرات ناشی از طلاق، تقویت رشد شخصی و انعطاف پذیری حمایت می کند.

راهنمای حرفه ای:  مشاوران واجد شرایط در پرداختن به جنبه های پیچیده عاطفی، روانی و عملی طلاق تخصص دارند و بینش ها و راهنمایی های ارزشمندی را ارائه می دهند.

 مطلب پیشنهادی : مشاوره خانواده

مزایای مشاوره طلاق

  • بهبود عاطفی و حمایت در طول یک انتقال چالش برانگیز زندگی.
  • بهبود مهارت های ارتباطی و حل تعارض.
  • مشاوره طلاق شک طرفین را برای تصمیم گیری برای طلاق را برطرف می کنند، تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.
  • راهنمایی در مورد راهبردهای فرزندپروری مشترک برای اولویت دادن به رفاه کودکان.
  • مشاوره طلاق زوجین را برای روبرو شدن با واکنش‌های کودکان بعد از طلاق آماده می کند.
  • مشاوره عملی در مورد مسائل حقوقی و مالی مرتبط با طلاق.
  • رشد شخصی و سازگاری با زندگی پس از طلاق.
  • مشاوره طلاق با عث می شود دیدگاه زوجین نسبت به مسائل و مشکلات زندگی تغییر کند
  • کنترل زوجین بر واکنش های خود در طول فرآیند طلاق
  • مشاوره طلاق باعث می شود تا شما احساسات خود را بشناسید

آیا مشاوره طلاق تاثیر مثبت دارد یا منفی

در اصل مشاوره طلاق تاثیر منفی ندارد و معمولا در امر طلاق در اکثر مواقع این موضوع را خنثی می کند. اما مشاوره طلاق می تواند تاثیر مثبت بر افراد و خانواده ها داشته باشد. مشاوره طلاق باعث می شود تا افراد نقاط قوت و ضعف خود در رابطه را متوجه شوند. حتی اگر فرد مجبور به جدایی شود به علت آگاهی از روش ‌های درست و صحیح  برقراری ارتباط در رابطه می‌تواند رابطه آینده خود را بسازد. همانطور که پیش ‌تر نیز اشاره شد مشاوره طلاق باعث می شود تا افراد زود تصمیم گیری نکنند و عجله ای برای خاتمه دادن به زندگی از روی عصبانیت نداشته باشند و اینکار مانع از تصمیم گیری عجولانه و به دور از منطق می ‌شود. حتی در اکثر مواقع افرادی که به مشاوره طلاق مراجعه میکنند تصمیم می گیرند تا رابطه خود را ادامه دهند و زندگی خود را به دلیل اختلافات کوچک و ساده به هم نریزند.

در مشاوره طلاق چه مواردی عنوان می شود؟

در جلسات مشاوره طلاق در رابطه با موضوعاتی همچون میزان عشق، میزان رابطه جنسی میان زوجین، رفتارهای پرخطر و آزار دهنده طرفین، دلایل طلاق، دلایل عدم سازش و انگیزه طلاق نیز سوال پرسیده می‌شود و همچنین مشاور در این جلسات با پرسیدن این سوالات و دستیابی به پاسخ آن‌ها سعی می‌کند تا حد امکان راه کارهایی را پیشنهاد دهد تا باعث جلوگیری از جدایی کند. در جلسه مشاوره طلاق پرسش هایی  به منظور روانکاوی و تشخیص مشکلات و اختلافات زوجین طراحی می‌ شوند و مشاور پس از مطرح کردن این پرسش ها  می‌تواند استرس زوجین برای جدایی ، دلایل آن‌ها و موجه بودن این دلایل و شرایط روحی و روانی زن و مرد را بررسی کند. بخی از پرسش ها در این قسمت آمده است.

مهم ترین و جدی ‌ترین مشکل شما چیست؟

مشکلی که اهمیت بیشتری دارد کدام است؟

توصیفتان از رابطه خود چگونه است؟

ویژگی همسرتان که بیشتر باعث آزار شما می ‌شود؟

آیا در زندگی مشترک شما اعتماد و عشق جایی دارد؟

آیا در زندگی شما فرد جدیدی وجود دارد؟

آیا آمادگی و برنامه ریزی کامل برای جدایی دارید؟

بعد از طلاق حضانت فرزندتان بر عهده چه کسی است؟

آیا مشاوره طلاق باعث جلوگیری از طلاق می شود؟

با مراجعه به مشاوره طلاق افراد می‌توانند برای سازش یا خاتمه دادن به زندگی خود تصمیم گیری کنند. در این جلسات سعی می ‌شود از تکنیک‌ هایی استفاده شود که تا حد امکان مانع از جدایی و از هم پاشیدن زندگی مشترک شود. پس از مراجعه افراد به مشاوره طلاق باعث می شود تا بدون عجله و همچنین بدون عصبانیت تصمیم گیری کنند و بعد ها کمتر از اتمام رابطه ‌شان اضهار پشیمانی کنند. گاهی مشکلات در روابط زناشویی خیلی بزرگ نیست و به راحتی توسط یک روانشناس قابل حل شدن است. به همین علت متخصصان بر اهمیت مشاوره طلاق تاکید دارند.


رزرو وقت آنلاین

    خـــدمـــــات دیـــگـــر


    مشاوره آنلاین و تلفنی داخل و خارج از کشور
    ۵ دی ۱۴۰۲

    جهت دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی داخل و خارج از کشور فرم زیر را ...

    روانشناسی سازمانی
    ۵ دی ۱۴۰۲

    خلاصه شرح فعالیتها و قراردادهای منعقده با سازمانها 1- معاینات بدو استخدام پرسنل هدف: ...

    مشاوره اضطراب
    ۵ دی ۱۴۰۲

    اضطراب آیا با اضطراب دست و پنجه نرم می کنید؟ در اینجا نحوه تشخیص علائم، ...

    نوروتراپی نوروفیدبک
    ۵ دی ۱۴۰۲

    نقشه  مغزی (QEEG) چیست؟ نقشه مغزی (QEEG)  ما را قادر می سازد تا الگوی ...

    مشاوره افسردگی
    ۵ دی ۱۴۰۲

    مشاوره افسردگی چیست؟ مشاوره افسردگی به معنای ارائه راهنمایی و پشتیبانی حرفه‌ای به ...

    روانسنجی ارزیابی استعداد و رغبت تحصیلی و شغلی
    ۵ دی ۱۴۰۲

    روانسنجی استعداد و رغبت تحصیلی و شغلی یک فرآیند مهم در جهت انتخاب ...

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.