احساس ارتباط با مردم و دنیای اطراف ما یک قسمت اساسی از سلامت روان است. بعد از ماهها فاصله جسمی یا اجتماعی بخاطر کرونا، خانواده ها هنوز وقت کمتری با دیگران می گذرانند تا از شیوع ویروس جلوگیری کنند. اگر روحیه شما در خانه افت می کند، در اینجا چند مرحله ساده آورده شده که ممکن است به بهبود روحیه همه اعضای خانواده کمک کند. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
احساس ارتباط با مردم و دنیای اطراف ما یک قسمت اساسی از سلامت روان است. بعد از ماهها فاصله جسمی یا اجتماعی بخاطر کرونا، خانواده ها هنوز وقت کمتری با دیگران می گذرانند تا از شیوع ویروس جلوگیری کنند. اگر روحیه شما در خانه افت می کند، در اینجا چند مرحله ساده آورده شده که ممکن است به بهبود روحیه همه اعضای خانواده کمک کند.
آفتاب می تواند به روشن شدن روح کمک کند. سعی کنید هر زمان که ممکن است روزانه 30 تا 60 دقیقه در فضای باز با فرزندان و سایر اعضای خانواده خود باشید. چراغ های روشن ، به ویژه در اوایل صبح نیز می توانند کمک کنند.
خواب کافی
سعی کنید به فرزندان خود کمک کنید که روال خواب خود را حفظ کنند تا هر شب خواب کافی داشته باشند . برخی از راه های کمک به تقویت آرامش و خواب خوب شبانه:
با کودکان و نوجوانان خود به طور منظم صحبت کنید و شنونده خوبی باشید. والدین همچنین می توانند با یافتن دوست یا یکی از اعضای خانواده خود در مورد نگرانی ها و ناامیدی ها گفتگو کنند. اگر گفتگو به دلیل فاصله اجتماعی نمی تواند حضوری باشد ، پس از طریق تلفن، تماس ویدیویی یا سایر ارتباطات مجازی متصل شوید.
به خانواده خود کمک کنید تا خردمندانه غذا بخورند
در وعده صبحانه و ناهار غذاهای غنی از پروتئین قرار دهید . پروتئین به ثابت نگه داشتن قند خون کمک می کند و سوخت مورد نیاز مغز را به شما می دهد. همچنین ، در صورت امکان:
روی نکات مثبت تمرکز کنید. برای چه چیزی احساس قدردانی یا قدردانی می کنید؟ تحقیقات نشان می دهد که ابراز لطف به طور منظم به تقویت شادی عمومی کمک می کند و منجر به کاهش استرس و افسردگی می شود. به کودک خود کمک کنید هر روز حداقل سه نفر ، مکان ، رویداد یا چیزهایی را بنویسد که باعث می شود احساس تشکر کنند. دفترچه تشکرهای خود را نیز داشته باشید!
به کودکان خود کمک کنید تا هر روز ورزش کنند یا بازی کنند تا عرقشان در آید. هنگام ورزش ، بدن ما مواد شیمیایی آزاد می کند که می توانند به تقویت روحیه کمک کنند. به یاد داشته باشید فعالیت هایی را انتخاب کنید که به آنها کمک کند حداقل دو متر از افراد خارج از خانه شما دور باشند. همچنین ، سعی کنید از هر چیزی که شامل به اشتراک گذاری تجهیزات مانند توپ و وسایل زمین بازی باشد ، خودداری کنید.
کمک به دیگران باعث می شود احساس بهتری نسبت به خود داشته باشیم. این می تواند به آسانی تماس تلفنی با همسایه یا یکی از اعضای خانواده که تنها در خانه است یا تشکر از پاکبان محله تان باشد. به کودکان خود کمک کنید هر روز حداقل یک عمل مهربانانه انجام دهند.
یک برنامه تماشای تلویزیون خانوادگی تنظیم کنید و میزان مواجهه خانواده خود با تلویزیون و تبلیغات اینترنتی را (که نشان می دهد خرید می تواند مردم را خوشحال کند) محدود کنید. این به شما کمک می کند پیام های کاذب یا غیرواقعی در مورد شادی را محدود کنید. همچنین به شما کمک می کند خانواده خود را در معرض اخبار ناراحت کننده قرار ندهید. در عوض این را در نظر بگیرید: خواندن ، بازی با ورق یا بازی های رومیزی با اعضای خانواده ، کار کردن با یک معما در خانواده ، پخش موسیقی یا آواز خواندن با هم ، ساختن ویدیویی برای به اشتراک گذاشتن ، آشپزی با هم یا پیاده روی خانوادگی یا دوچرخه سواری.
بخاطر داشته باشید: از دستگاه های الکترونیکی می توان برای ایجاد و حفظ ارتباطات اجتماعی سالم در طی همه گیری نیز استفاده کرد. شما و فرزندانتان ممکن است شرکت در برنامه های آموزشی آنلاین و دیدار مجازی مادربزرگ و عزیزان را در نظر بگیرید. همچنین بهتر است در صورت بروز سوالاتی در مورد سلامتی خود و اعضای خانواده تان ، از تماس های تلفنی و اینترنتی با پزشکان کمک بگیرید.
از مراقبه به عنوان تکنیک تمدد اعصاب با اعضای خانواده استفاده کنید. مثلا همگی با هم یوگا کنید . این کمک میکند که همه اعضا استرس کمتری را تجربه کنند و خلق و خوی همه بهتر شود. برنامه های موبایلی مفیدی وجود دارد که یادآوری می کنند نفس های عمیق بکشید و نکات دیگری برای آرامش را به شما یاد میدهند. زمانی را نیز در طبیعت بگذرانید. میتواند برای تمدد اعصاب کمک کننده باشد.
اگر روحیه کودک شما بهتر نشود چه می کنید؟
بعضی اوقات ، مراحلی از این دست برای بهبود روحیه کودک شما یا کاهش اضطراب او کافی نیست. اگر نگران هستید که کودک شما با استرس یا اضطراب دست و پنجه نرم می کند یا نگران هستید که ممکن است به خود یا شخص دیگری آسیب برساند ، حتما با پزشک متخصص اطفال یا یک مشاور کودک یا روانشناس تماس بگیرید. پزشکان میتوانند به شما کمک کنند که دلیل بروز تغییر خلق کودک را شناسایی کنید (که شاید به دلیل استفاده از داروی خاصی باشد یا دلایل دیگری داشته باشد)
متخصصان مرکز رونشناسی و مشاوره مهر در این زمینه با سالها تجربه در کنار شما هستند تا با پیدا کردن راهکارهای درست، شادی را به رابطه خانوادگی شما برگردانند و رابطه صمیمی بیشتری را تجربه کنید.
تلفن مرکز مشاوره مهر: 021-88684958
منبع: